مجله مد، فشن، پوشاک و سبک زندگی

اصطلاحات صنعت مد و فشن [انگلیسی و فارسی]

اصطلاحات صنعت مد و فشن [انگلیسی و فارسی]

دانستن اصطلاحات مد و فشن برای کسانی که قصد دارند به تازگی در این حوزه ورود کنند ضروری است. در این نوشتار قصد داریم مهمترین اصطلاحات مربوط به حوزه مد و فشن را به شما شرح دهیم. با ما همراه باشید!

اصطلاحات مد و فشن

طراح مد (fashion designer): یک طراح مد ترکیبی از خط، تناسب، رنگ و بافت را درک می‌کند. یک طراح لباس ممکن است بتواند یا نتواند الگو طراحی کند. دوره دیدن در حوزه طراحی مد ضروری است اما ممکن است طراحان مد بسیاری وجود داشته باشند که در این زمینه تحصیلاتی را دارا نباشند و به صورت خودآموخته در این حوزه خبره شده باشند. در مقاله ای دیگر به صورت مفصل طراح مد و وظایف آن را شرح داده ایم که در صورت تمایل می توانید آن را تورق فرمایید.

طراح الگو (pattern maker): طراح الگو یا الگو ساز یکی دیگر از اصطلاحات مد و فشن است که بسیار پر کاربرد است. الگوساز تکه های یک لباس را با استفاده از کاغذ و سایر ابزارهای اندازه گیری و یا به کمک نرم افزارهای کامپیوتری مانند جمینی کد (GeminiCAD) یا اتوکد (AutoCAD) یا به کمک پوشاندن موسلین بر روی فرم لباس طراحی الگو را انجام می دهند. قطعات مختلف یک لباس که به صورت الگو طراحی شده اند می بایست با قرار گرفتن در کنار هم طرح مورد نظر یک لباس را تشکیل بدهند که متناسب با شخصی باشد که لباس می پوشد. اگر قصد دارید در زمینه طراحی الگو فعالیت کنید می بایست به صورت رسمی آموزش ببینید. بدین منظور می توانید از طراحی گلشنی که بزرگ‌ترین الگو ساز در ایران است کمک بگیرید.

خیاط (Tailor): خیاط کسی است که لباس های طراحی شده (مانند پیراهن، کت، شلوار، دامن و غیره) مورد نیاز مشتریان را در سایزهای مورد نظر خیاطی می کند. اصطلاح خیاط یکی از اصطلاحات مد شناخته شده است که بدون استثناء همه با آن آشنایی دارند

طراح پارچه (textile designer): طراح پارچه وظیفه دارد پارچه و چاپ لباس ها و مبلمان را طراحی کند و اکثر طراحان پارچه به صورت رسمی در مدرسه، آموزشگاه یا به صورت کارآموزی در جایی دوره دیده اند.

متخصص مد یا استایلیست (Stylist): استایلیست به کسی گفته می شود که هماهنگی های لازم برای عکاسی از مجموعه های لباس و جواهرات را انجام می دهد. یه عبارتی مشخص می کند یک مدل برای تهیه عکس چگونه لباس بپوشد. یک استایلیست همچنین یک طراح است طرح هایش بر اساس چیزهای موجود، فرآیندها و مجموعه های سایر طراحان هماهنگ می شود.

خریدار (Buyer): خریدار کسی است که لباس ها را به صورت عمده برای فروشگاه های زنجیره ای، مغازه ها و بوتیک ها در حجم بالا به صورت عمده سفارش می دهد. لازم به ذکر است خریداران حوزه مد در زمینه مطالعات تجاری و بیزینس آموزش دیده اند یا تجربه مناسبی در زمینه تجارت پوشاک دارا هستند. در صورتی که خریدار هستید می توانید در فروشگاه اینترنتی پوشاک آل آپار نسبت به خرید عمده پوشاک اقدام نمایید. خریدار نیز یکی از اصطلاحات مد بدیهی است که بدون شک آن را میدانید.

خیاط زنانه (Seamstress): خیاط زنانه یه خانم یا آقایی گفته می شود برای امرار معاش در یک تولیدی مشغول به خیاطی است. خیاط زنانه درز لباس ها به صورت دستی و یا با ماشین می دوزد که معمولا در یک مغازه یا تولیدی یا کارخانه مشغول به کار است. خیاط زنانه ممکن است مهارتی برای ساخت (یعنی طراحی و برش) لباس ها و یا جا دادن آنها روی یک مدل را نداشته باشد. یک خیاط با طراح لباس متفاوت است.

مدرس طراح مد (Teacher of fashion design): مدرس طراحی مد به کسی گفته می شود که هنر و صنعت مد را در آموزشگاه های هنری و آموزشگاه طراحی مد و یا برخی از تولیدی ها آموزش می دهد.

طراح لباس سفارشی (Custom Clothier): طراح لباس سفارشی لا لباس ساز سفارشی به کسی گفته می شود که لباس ها را به صورت سفارشی با سایز مشخصی به سفارش مشتری می سازد.

خیاط زنانه (Dressmaker): خیاط زنانه در تولید لباس های زنانه تخصص دارد و لباس هایی مانند لباس زیر، لباس های روزانه، کت و شلوار، لباس های ورزشی و لباس زیر طراحی می کند که در اصطلاحات مد بسیار شناخته شده است.

تصویرگر (illustrator): تصویرگر یا تصویر کش لباس های مختلف را برای استفاده تجاری طراحی و رنگ می کند.

مدل (Model): یک مدل یکی از اصطلاحات فشن است که بسیار به گوش می رسد و به شخصی گفته می شود که لباس های مختلف را می پوشد و در فشن شو ها و عکس ها به نمایش می گذارد.

روزنامه نگار مد (Fashion Journalist): ژورنالیست حوزه مد یا همان فشن ژورنالیست به شخصی گفته می شود که در زمینه مد و فشن مقالات مختلفی می نویسد و برای مجلات و روزنامه ها ارسال می نماید.

متخصص تغییر (alterations specialist) یا تغییر گرا (alterationist): متخصص تغییرات به شخصی گفته می شود که لباس های تولید شده آماده پوشیدن را بررسی می کند و مجدد به آنها مدل می دهد. لازم به ذکر است این یکی از اصطلاحات مد ناشناخته است و با خیاط اشتباه گرفته می شود در حالی که یک خیاط درست است لباس ها را به منظور تناسب بیشتر با مشتری تغییراتی در آن ایجاد می کند اما دید تخصصی به تیپ و استایل لباس ها ندارد در حالی که متخصص تغییر تخصص متفاوتی دارد.

مشاور کمد لباس (Wardrobe Consultant)، مشاور مد (Fashion Consultant) یا مشاور فشن (fashion advisor): مشاور مد به شخصی گفته می شود که سبک‌ها و رنگ‌هایی را توصیه می‌کند که برای مشتری جذاب هستند.

عکاس (Photographer): یک عکاس کسی است که از لباس های مدل ها مد برای استفاده در مجلات، روزنامه ها یا تبلیغات عکس می گیرد.

از اینکه در این مطلب در باب آشنایی با پرکاربردترین اصطلاحات مد همراه بودید متشکریم؛ در صورتی که تمایل دارید در باب خانه مد بیشتر بدانید مقاله اخیر ما را مطالعه بفرمایید.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *